Students for Students is een organisatie van Nijmeegse studenten. Elk jaar kiest een nieuwe groep van 4 tot 6 studenten een project uit in West-Afrika om de studenten daar te kunnen helpen. Dit jaar zijn vier studenten met twee terreinwagens afgereisd naar Zuid-Senegal, om daar diverse materialen en een bedrag van ruim 17.500 euro over te dragen aan de vrouwenschool Satang Jabang. De ruim 7300 afgelegde kilometers waren vanuit Nederland te volgen door een ingebouwde chip van fairzekering.

fig 1

Dit jaar steunen wij een vrouwenschool in Kafountine, de Satang Jabang school. Deze school geeft meisjes en jonge vrouwen de kans op een beter en zelfstandig bestaan. Vaak hebben deze vrouwen geen of nauwelijks basisonderwijs gehad. De school vergroot in de ruime omgeving de economische groei en zelfstandigheid van vrouwen. Deze zelfstandigheid komt ook ten goede van de gemeenschap waar de vrouwen leven. De vrouwen kunnen door de opleiding in hun eigen dorp geld verdienen en hoeven hierdoor niet naar de hoofdstad te vertrekken. Zo groeit de lokale welvaart en breken gezinnen niet uiteen.

fig 2

Om onze bijdrage te kunnen leveren aan een ontwikkelingsland, en omdat goed onderwijs volgens ons een randvoorwaarde is voor de ontwikkeling van een land steunen wij een beroepsonderwijsinstelling. Het bedrag zal geheel ten goede komen aan ons doel. Om te zorgen dat 100% naar het goede doel gaat zullen wij eind juni met twee terreinwagens naar West Afrika rijden, om zowel een materiƫle als een financiƫle donatie aan het project te overhandigen. De reis wordt geheel door onszelf (en met behulp van vrienden en familie) bekostigd.

fig 3

fig 4